Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Szezámmagolaj, bio

Kiszerelés
100 ml
1.600 Ft (1.260 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Hidegen sajtolt szezámmagolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
INCI: SESAMUM INDICUM SEED OIL

 

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 16

Leírás

bioHidegen sajtolt szezámmagolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Fizikai jellemzői: Aranysárga, enyhén diószerű illatú olaj.

Főbb összetevői: 40-45 % olajsav, 40-45 % linolsav, 10 % palmitinsav, 5 % sztearinsav, közelítőleg 40 mg / 100 g E-vitamin (γ-tocopherol), fitoszterolok, lignánok

Hatásai, tulajdonságai:

• regenerálja és megerősíti a bőr védő barrierrétegét
• hidratáló, növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát
• bőrpuhító, emolliens
• fokozza a zsíroldékony hatóanyagok penetrációját
• enyhén gyulladáscsökkentő
• könnyen eloszlatható, mélyen felszívódó, tápláló hatása közepesen hosszan tartó
• nem komedogén
• enyhe antioxidáns

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• idősödő, érett bőr ápolására
• száraz, viszkető, hámló bőr ápolására
• alapolajnak arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, tejek, balzsamok, fluidok, arctisztítók)
• oleogélekbe
• olajkeverékekbe (pl. masszázsolajok, fürdőolajok, hajolajok)
• anti-aging kozmetikumokba (pl. szérumok, szemkörnyékápolók, arcolajok, oleogélek, pakolások, arcmaszkok)
• tusfürdők visszazsírozó komponensének
• hajápolási készítményekbe (pl. samponok, hajbalzsamok, hajolajok, hajvégápolók)
• fürdővajakba, testvajakba
• ápoló dekorkozmetikumokba (pl. alapozók, rúzsok, ajakbalzsamok)
• szappankészítéshez

Ellenjavallat: Dió- és szójaérzékenység estén keresztallergia léphet fel.

Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető.

Helyettesíthetősége: Különleges összetételét leginkább argánolajjal helyettesíthetjük.

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: Száraz, viszkető, hámló bőrre szánt készítményekben kombinálhatjuk avokádóolajjal, makadámiadió-olajjal, kevés ligetszépeolajjal vagy kamillaolajjal. Anti-aging kozmetikumokban ideális kiegészítője a vadrózsa-, inkamogyoró- vagy a gránátalmamag-olaj. Ugyanakkor az idősödő, érett bőr teljes zsírsavszükségletének pótlására használhatjuk avokádóolajjal vagy makadámiadió-olajjal keverve. A sérült, igénybevett haj ápolására szánt kozmetikumokban tápláló és hidratáló hatását kiegészíthetjük ricinusolajjal, erukasav-tartalmú brokkolimag- vagy jojobaolajjal, illetve magas olajsavtartalmú, de könnyedebb mandulaolajjal, valamint erőteljesen visszazsírozó hatású kókuszolajjal. A száraz, viszkető, hámló fejbőr regenerálására keverhetjük körömvirág- vagy kamillaolajjal, avokádó- vagy makadámiadió-olajjal.

INCI: Sesamum indicum seed oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 06. 10. -
Ekcémakeverékbe kiváló olaj! Érdemes hűtőben tárolni.
2024. 02. 21. -
Igazolt vásárlás
Kiváló minőségű olaj, kár, hogy nincs nagyobb kiszerelése.

A szezámmagolaj bemutatása

SzezámAz Indiából származó, mára a mediterrán országokban honos szezámnövény (Sesamum indicum) a legrégebben termesztett olajos növények egyike. Kipergésre hajlamos magjait körültekintéssel kell betakarítani. A zsírosolajban gazdag (45-60 %) magokból hideg eljárással sajtolva, préselve nyerjük a semleges illatú, telítetlen olajsavban (ω-9) és esszenciális linolsavban (ω-9,6) dús, aranysárga szezámolajat.

Jelentős olajsavtartalmának köszönhetően a szezámolaj kiváló masszázsolaj, könnyen és mélyen szívódik fel, de nem túlzottan gyorsan, ezért a bőrfelületen jól oszlatható el. Emulziós krémekben tartósan kellemesen táplált és hidratált bőrérzetet biztosít. Ideális vivőolaj zsíroldékony hatóanyagok számára, mivel fokozza azok penetrációját a mélyebb bőrrétegek felé.

Linolsavkomponense a ceramid-1-molekulák alkotója, a bőrrokon szerkezetű fitoszterolokkal és a jelentős palmitinsav-tartalommal együtt a bőr védő barrierrétegének stabilizálásában játszik fontos szerepet. A szezámolaj ily módon megerősíti és regenerálja a védő barrierréteget. A hidratált bőt puhábbá, teltebbé, feszesebbé válik. Mindezek mellett linolsavtartalmának egy részét a bőr enzimei természetes gyulladáscsökkentő anyagokká képesek alakítani, így a szezámolaj (önállóan vagy γ-linolénsav-tartalmú olajokkal kombinálva) a száraz, viszkető, hámló bőr és fejbőr ápolására különösen alkalmas. Használatából ugyanakkor az idősödő és érett bőr is egyaránt profitál.

A szezámolaj szappanreceptekben is gyakori komponens. Magas linolsavtartalma miatt lágyító hatású, szokásos adagolása max. 15 %. Az aranysárga szezámolaj enyhe, semleges illata a pirított magokból préselt barna szezámolajjal ellentétben a kész szappan illatát nem nyomja el.

Bár a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó olajok általában oxidációra hajlamosak, a szezámolajat védő hatású, antioxidáns lignáns vegyületei és E-vitamintartalma nagymértékben stabilizálja. Magas linolsav- és olajsavtartalma miatt mégis enyhén fényérzékenyítő tulajdonságú. Stabil olajokkal és vajakkal kombinálva bátran használhatjuk mindennapi kozmetikumokban, de alkalmazása napvédő készítményekben nem ajánlott.