Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Szőlőmagolaj, bio

Kiszerelés
950 Ft (748 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Hidegen sajtolt szőlőmagolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
INCI: VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 10

Leírás

bioKiváló minőségű, hidegen sajtolt szőlőmagolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Fizikai jellemzői: Sárgászöld vagy zöldes színű, borra emlékeztető illatú, könnyű olaj.

Főbb összetevői: 70 % linolsav, 15 % olajsav, 5-10 % palmitinsav, 4 % sztearinsav, közelítőleg 30-50 mg / 100 g E-vitamin (ά- és γ-tocopherol, tocotrienol), fitoszterolok, szkvalén, fenoloidok

Hatásai, tulajdonságai:
• erősíti a bőr védő barrierrétegét
• hidratáló, növeli a mélyebb bőrrétegek víztartalmát
• bőrpuhító, emolliens
• gyulladáscsökkentő
• bőrnyugtató, irritációgátló
• enyhítheti a hámosodási zavarok tüneteit
• gyorsan, mélyen szívódik fel, nem tömíti el a pórusokat

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• száraz, viszkető, hámló bőr ápolására
• érzékeny, gyulladásra, ekcémára hajlamos bőr ápolására
• zsíros, pattanásra hajlamos, aknés bőr ápolására
• pirosodásra, rozáceára hajlamos bőr ápolására
• idősödő és érett bőr ápolására

• arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, tejek, balzsamok, fluidok, arctisztítók)
• oleogélekbe
• olajkeverékekbe (pl. arcolajok, masszázsolajok)
• anti-aging kozmetikumokba (pl. szérumok, szemkörnyékápolók, arcolajok, pakolások, arcmaszkok)

Adagolása és feldolgozása: Hőérzékeny, lehetőség szerint a már felmelegített zsírfázishoz adjuk.

Helyettesíthetősége: A száraz, hámló, gyulladásra, ekcémára hajlamos bőr ápolására szánt készítményekben helyettesíthetjük ligetszépeolajjal vagy napraforgóolajban kivonatolt körömvirágolajjal. A zsíros, pattanásra hajlamos bőrre szánt alkalmazásokban használhatunk helyette szójaolajban kivonatolt kamillaolajat.

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: A bőr teljes zsírsavigényének kielégítésére mindig kombináljuk olajsavtartalmú olajokkal: avokádó- vagy makadámiadió-olajjal, mandula-, sárgabarackmag- vagy szilvamagolajjal, illetve argán- vagy szezámolajjal. A pattanásra hajlamos, aknés bőr kezelésénél hatásait jól egészíti ki a jojoba- és a kamillaolaj, a sárgabarackmag-olaj. Gyulladáscsökkentő hatását tovább erősítheti a gránátalmamag-olaj, az argánolaj és a szezámolaj, a körömvirág vagy kamillaolaj, az orbáncfűolaj. Anti-aging kozmetikumokban alapolajként választhatunk mellé argán-, körömvirág, avokádó- vagy makadámiadió-olajat, valamint keverhetjük kevés vadrózsa- vagy inkamogyoró-, illetve gránátalmamag-olajjal.

INCI: Vitis vinifera (Grape seed) oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
4 értékelés
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 04. 02. -
Nagyon meg vagyok elégedve az olaj minőségével, nem ragacsos utána a bőröm.
2024. 03. 24. -
Nagyon jo olaj. Sokoldaluan fel lehet használni.
2024. 02. 13. -
Igazi szőlőillat!! Kicsit mustos, csodás! Nem is érdemes illót használni a vele készített krémbe-szérumba.
Ránctalanító szérumnak tisztán is tökéletes.
-
Ránctalanítónak használom: szerintem nagyon jó. Lehet keverni mandula-vagy egyéb olajjal, úgy még jobb a hatása.

A szőlőmagolaj bemutatása

SzőlőA szőlőnövény (Vitis vinifera) termesztése szinte végigkíséri az emberiség történetét. Napjainkban már minden kontinensen megtalálható ez a kultúrnövény, elsősorban a kontinentális és a mediterrán éghajlatú területeken. Mivel a szőlőmagok csak 6-20 %-ban tartalmaznak zsírosolajat, valamint préseléssel ennek a mennyiségnek is csak a fele nyerhető ki, ezért a hidegen sajtolt szőlőmagolaj egyike a legdrágább olajoknak. Az olcsó szőlőmagolajokat oldószerekkel vonják ki, az így kapott gyengébb minőségű olaj hatásai azonban össze sem hasonlíthatók a préseléssel nyert, sárgászöld színű, borra emlékeztető illatú olajéval.

A szőlőmagolaj különlegessége elsősorban kiemelkedően magas linolsavtartalmában rejlik. A linolsav a ceramid-1-molekulák alkotója, a bőrrokon szerkezetű fitoszterolokkal együtt erősíti és regenerálja a bőr védő-, barrierrétegét, ezáltal mérsékli a párolgás általi vízvesztést, növeli a mélyebb rétegek víztartalmát, hidratáló hatású. Mind az időskori bőrszárazság, mind a különösen száraz bőrrel járó bőrproblémák hátterében megfigyelhető a linolsav csökkent mennyisége, melyet szőlőmagolaj-tartalmú készítményekkel sikeresen ellensúlyozni lehet. Másrészről a linolsavat a bőr természetes gyulladáscsökkentő anyagokká képes alakítani, ezért a szőlőmagolaj (különösen γ-linolénsav-tartalmú olajokkal kombinálva) kiválóan alkalmas a száraz, viszkető, ekcémára, gyulladásra, pirosodásra hajlamos, érzékeny bőr ápolására.

Ugyanakkor linolsavtartalmának köszönhetően a szőlőmagolaj kiváló felszívódási és terülési tulajdonságokkal rendelkezik. Könnyű olaj, amely gyorsan és mélyen szívódik be a bőrbe, nem filmképző, nem hagy zsíros utóérzetet. A kevert és a zsíros bőr ápolására is megfelelő választás, mert a bőrfaggyúval keveredve csökkenti annak olvadáspontját, ezáltal segíti a bőrbe való beszívódást, csökkenti a pórusok eltömődésének valószínűségét. A pattanásra hajlamos, aknés bőr kezelésénél enyhe gyulladáscsökkentő hatása is szerepet kap.

A szőlőmagolaj kedvező tulajdonságaiból az idősödő és az érett bőr is jelentősen profitál, ugyanis barrierstabilizáló és hidratáló hatása mellett antioxidáns E-vitamin- és polifenol-komponensei ellensúlyozzák az ultraibolya sugárzás, a szennyezett levegő, a bőrrel érintkező vagy a táplálékkal elfogyasztott kemikáliák káros oxidatív hatásait, ezáltal lassítják és késleltetik a bőr öregedési folyamatait, csökkentik a ráncok kialakulásának valószínűségét.

A telítetlen zsírsavak nagyarányú jelenléte miatt a szőlőmagolaj fényérzékenyítő tulajdonságú. Alkalmazását kerüljük a fénynek kitett bőrfelületen, elsősorban esti-éjszakai készítményekben használjuk.