Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Vadgesztenyés arcvíz rozáceás bőrre

Mennyiség: 100 g

Az arcvizeket használhatjuk önállóan kisebb szennyeződések lemosására, vagy egy többlépcsős arcápolási rutin részeként, valamilyen más arclemosóval megtisztított bőr tonizálására. Az arcvizek kiválóan alkalmasak a bőrtípusoknak megfelelő vízoldékony hatóanyagok bőrbe juttatására is.

Ez a finom, gyümölcsös illatú arcvíz összehúzó, tonizáló hatása mellett nyugtatja és erősíti az érzékeny rozáceás bőrt. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns és szerkezetjavító hatóanyagai csökkentik az irritációt, ugyanakkor a káros külső hatásokat ellensúlyozva lassítják az idő előtti öregedési folyamatokat. A mélyebb bőrrétegek szerkezetét erősítő és gyulladáscsökkentő niacinamid az érfalak rugalmasságát fokozó vadgesztenye-kivonattal együttműködve csökkenti a pirosodásra való hajlamot.


Vadgesztenyés arcvíz rozáceás bőrre

Hozzávalók:

81 g hamameliszvíz
5 g vadgesztenye-kivonat
5 g zöldteakivonat
4 g niacinamid
3 g panthenol
2 g Leucidal

Elkészítés:

1. A felhasznált eszközök legyenek egészen tiszták (Lásd: Higiénia menüpont). Mivel az arcvizet Leucidallal tartósítjuk, hogy még a legérzékenyebb bőr is jól tolerálja, elengedhetetlen, hogy fokozottan ügyeljünk a higiéniára a készítés során. Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat.
2. A hamameliszvízhez mérjük hozzá a kivonatokat, majd oldjuk fel benne a niacinamidot. Ezután adjuk hozzá a panthenolt és a Leucidalt.
3. A kész arcvizet töltsük tiszta, szórófejjel ellátott üvegbe, és feliratozzuk.


Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás