Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Zöldtea-hidrolátum, bio

Kiszerelés
850 Ft (669 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Bio zöldtea-hidrolátum. A teacserje (Camellia sinensis) fermentálatlan, zöld leveleinek vízgőzdesztillációjával nyert hidrolátum, vagyis virágvíz. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
INCI: CAMELLIA SINENSIS LEAF WATER, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 9

Leírás

bioBio zöldtea-hidrolátum. A teacserje (Camellia sinensis) fermentálatlan, zöld leveleinek vízgőzdesztillációjával nyert hidrolátum, vagyis virágvíz. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 0,6 % tartósítószerrel (benzil-alkohol, dehidroecetsav) stabilizálva.

Fizikai jellemzői: Karakteres illatú, áttetsző folyadék.
 
Főbb összetevői: flavonoidok, koffein, teofillin, illóolaj, hidrolizálható cseranyagok
 
Felhasználási javaslat:
• az idősödő és az érett bőr ápolására szánt készítményekbe, anti-aging kozmetikumokba
• naptejek és napozás utáni készítmények kiegészítő antioxidáns komponensének
• összehúzó borogatásokba, arcvizekbe, tonikokba, testpermetekbe
• pattanásos, acne-problémás bőr ápolására szánt kozmetikumokba
 
Hatásai:
• kiváló antioxidáns
• enyhe gyulladáscsökkentő
• enyhe fertőtlenítő
• enyhe összehúzó, tonizáló
 
Feldolgozása: Önmagában vagy vízzel higítva, illetve más virágvizekkel kombinálva borogatásként, testpermetként, arcvizek, arcmaszkok komponensként használhatjuk. Krémekben, kenőcsökben, lotionokban, hidrogélekben részben vagy egészében a vizes fázist alkothatja. Vízzel, alkohollal, glicerinnel elegyíthető. A vizes fázissal melegíthető.
 
INCI: Camellia sinensis leaf water, benzyl alcohol, dehydroacetic acid
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

A hidrolátumok, más néven virágvizek, az illóolajtartalmú növényi részek (virágok, leveles hajtások, kérgek) vízgőzdesztillálásakor visszamaradó vizes kivonatok. Előállításuk módjától függően részben vagy egészében tartalmazzák a növény illóolaját, valamint vízoldékony és egyben illékony hatóanyagait. A virágvizekben a gyógynövény tulajdonságai tükröződnek. Aromaterápiás hatásait gazdagítják az értékes vízoldékony komponensek, melyek – szemben a frissen készítendő és gyorsan romló vizes kivonatokkal (teák, főzetek) – a hidrolátumokban hosszabb eltarthatóságot nyernek, illetve (pl. testpermetek, borogatások formájában) azonnal felhasználhatók. Mivel az illóolajtartalom önmagában nem mindig elegendő a vizes oldat tartósítására, a friss desztillátumokat a gyógyszerkönyvek előírásainak megfelelően 15-20 % alkohollal keverik, vagy a natúrkozmetikumok készítéséhez engedélyezett tartósítószerekkel konzerválják.

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 23. -
Reggeli, frissítő rutinom nagy kedvence. A hűtőben tárolom, felébreszt és ápol.

A zöldtea-hidrolátum bemutatása

ZöldteaA teacserje (Camellia sinensis) örökzöld, évelő növény. Fiatal, fermentálatlan, zöld leveleinek vízgőzdesztillálásával nyerjük az antioxidáns tulajdonságú zöldtea-hidrolátumot.

Az ultraibolya sugárzás, a szennyezett levegő, a bőrrel érintkező vagy a táplálékkal elfogyasztott kemikáliák, illetve bomlástermékeik hatására a a bőrben reaktív szabadgyökök keletkezésével járó láncreakciók indulnak meg, melyek károsítják a bőr normális szerkezetének kialakításáért, védelmi funkciójának fenntartásáért felelős molekulákat. A szabadgyökök jelentős részét a szervezet saját antioxidáns rendszere képes hatástalanítani, ám gyakori és nagymértékű oxidatív stressz esetén segítségre szorulhat. A kor előrehaladtával szintén lecsökken a bőr antioxidáns védekező képessége. Külső antioxidánsok alkalmazásával lehetőségünk van ellensúlyozni ezeket a változásokat, csökkenteni a káros folyamatok kialakulásának valószínűségét, lassítani a fény (UVA-sugárzás) és egyéb külső hatások által elindított öregedési folyamatokat.

A zöldtea-hidrolátum éppen ezért az idősödő és az érett bőr ápolására szánt készítmények, anti-aging kozmetikumok (pl. arc- és testápoló emulziók, arcvizek, maszkok), napvédő és napozás utáni készítmények értékes antioxidáns hatóanyaga lehet. Ugyanakkor enyhe összehúzó, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásának köszönhetően alkalmazhatjuk a pattanásos, acne-problémás bőr ápolására szánt készítményekben is (pl. arctisztítók, lemosó gélek).