Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

AOT termékválaszték - olajok, zsírok, viaszok

All Organic Treasures

Cégünk az All Organic Treasures GmbH kizárólagos magyar forgalmazójaként növényi olajok, zsírok és viaszok széles választékát kínálja kozmetikumgyártó partnereinek. Kompromisszummentes, tételenként bevizsgált és dokumentált, kiváló minőségű alapanyagainkat a hazai, prémium natúrkozmetikumokat gyártó manufaktúrák évek óta nagy megelégedéssel és örömmel használják.

Kozmetikai olajok nagykereskedelme

Az aktuális termékválaszték és az elérhető kiszerelések ide kattintva tölthetők le. Örömmel várjuk ajánlatkérését a rendeles@cosmio.hu e-mail címen.


AOT – A tiszta, kompromisszummentes minőség

Az AOT termékeinek kifogástalan minőségét a beérkező áruk rendszeres ellenőrzésével, saját és külső laborok által végzett vizsgálatokkal és saját helyszíni letöltésükkel szavatolják. Minőségpolitikájuk részét képezik a hosszú távú beszállítói kapcsolatok és beszállítóik rendszeres ellenőrzése. Minőségi ellenőrzési eljárásuk ISO 9001:2008 szabvány szerint tanúsított. Cosmos, Kosher, Halal, Demeter minősítések.

Vevőink minden egyes szállítmánnyal együtt:
• tételspecifikus minőségi tanúsítványt (analízist)
• termékspecifikációt
• biztonsági adatlapot
• és egyéb dokumentumokat
kaphatnak kézhez.

  Minősítések

Nem megszokott módon a cég minőségellenőrzése nem csak a termékek főbb fizikai és kémiai tulajdonságaira, hanem a szennyeződések széles skálájára is kiterjed, azaz olyan anyagokra, melyek nem szándékosan, hanem a környezet tisztátlansága (környezeti szennyezőanyag), vagy a kinyerés, gyártás, feldolgozás, elkészítés, kezelés, kinyitás, csomagolás, szállítás vagy tárolás során maradványként kerülnek bele egy alapanyagba, mint pl. a MOSH/ MOAH, melyek olyan, ásványi olajokból származó szénhidrogén-vegyületek, melyek potenciális egészségkárosítónak számítanak, (MOSH - mineral oil saturated hydrocarbons – telített szénhidrogének, MOAH - mineral oil aromatic hydrocarbons – aromás szénhidrogének), vagy a mikotoxinok, a penészgombák emberre nézve mérgező anyagcseretermékei.

Értékes és természetes állapotukban megőrzött nyersanyagokat kínálunk az Ön kozmetikumai számára

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó növényi olajaink és zsírjaink rendszerint hidegen sajtoltak és finomítatlanok (natívok), melyeket az arra alkalmas és gondosan kezelt magokból, csírákból vagy gyümölcsökből, kíméletes eljárás során nyerünk ki annak érdekében, hogy megőrizzük gazdag beltartalmukat, mind például az olajban oldott vitaminokat. A hidegen sajtolás fogalma arról tanúskodik, hogy az olajat sajtolással, külső hő hozzáadás nélkül, mechanikai úton nyerik ki. A természetes (natív) megnevezés arra utal, hogy a magot kizárólag mechanikai előkészítésnek vetik alá, és az olaj mindössze utószűrésen esik keresztül. 100 %-os tisztaságú, higítatlan növényi olajakat biztosítunk az Ön számára.

Kínálatunkban található néhány olyan különleges olaj (pl. rizskorpaolaj), mely csak CO2-extrakció útján állítható elő. Ebben az esetben egy olyan fizikai folyamatról van szó, mely alacsony hőmérsékleten, kíméletesen oldja ki az értékes olajat.

Olajok kozmetikumgyártóknak

Az alábbiakban rövid magyarázatot olvashat a főbb olajminőségekről.

Finomítatlan olajok

A természetes olajokat a kinyerést követően csak megszűrik. A finomítatlan olajok beltartalma azonos a kiindulási alapanyag (mag, csíra, hús) olajtartalmával. Teljes egészében tartalmazzák az olaj zsírkísérőanyagait, az ún. elszappanosíthatatlan összetevőket, melyek egy része a termék zavarosságát okozza, és leülepedhetnek az olajtartály alján. A finomítatlan olajaink hidegen sajtoltak vagy CO2-extrakció útján kerültek előállításra.

Hidegen sajtolt olajok

A hidegen sajtolás azt jelenti, hogy az olajat sajtolással, külső hő hozzáadás nélkül, mechanikai úton nyerik ki, majd legvégül leszűrik. Az olaj nem kapott vegyi oldószerekkel való finomításon vagy vízgőzzel való dezodoráláson keresztül kezelést. Továbbá a fogalom nem ad felvilágosítást arra vonatkozóan, hogy az eljárás során milyen hőmérsékletet ért el az olaj a mechanikai behatás következtében. A hidegen sajtolt olajok korlátozott eltarthatósággal rendelkeznek, és néhány kivételtől eltekintve nem hevíthetők magas hőmérsékletre.

CO2-extrakció útján előállított olajok

Nyomás hatására megnő a szén-dioxid sűrűsége, és egy hatékony oldószer jön létre. Ez az eljárás egyéb előállítási módokhoz képest, a mérsékelt hőmérséklet és az antioxidáns hatású szén-dioxid-atmoszféra következtében lényegesen kevésbé veszi igénybe a színtiszta olajokat.

Dezodorált olajok, zsírok

A dezodorálás a finomítási eljárás egyik lépcsőfoka. Ennek során az olajat vízgőzzel kezelik annak érdekében, hogy eltávolítsanak nem kívánt anyagokat, mint például aromát vagy színanyagot. A dezodorált olaj illat- és ízszegény. Tekintve hogy nem vegyi, hanem mechanikai eljárásról van szó, a dezodorálás bio olajok számára is engedélyezett.

Vegyi úton finomított olajok, zsírok – kínálatunkban ilyet nem talál

A vegyi finomításnál az olajos gyümölcsöket vagy magvakat először is magas hőmérsékleten préselik. Továbbá az olajpogácsából olyan oldószerekkel vonhatják ki a maradék olajat, mint amilyen a hexán vagy triklór-etilén. A finomítás során a kellemetlen illatú nyers olajat víz, savak, lúgok, aktív szén vagy derítőföld segítségével nyáktalanítják, savtalanítják, színtelenítik és dezodorálják. Az üledék, a növényi nyák, a szabad zsírsavak, a szín-, az illat- és az ízanyagok, valamint a növényvédő és az oldószerek maradékai eltávolításra kerülnek. A végtermék elveszíti az érzékeny összetevőit, többek között a béta-karotint, az E-vitamint vagy az olyan másodlagos növényi anyagokat, mint a karotinoid. A finomított olaj szinte teljesen semleges illatú és ízű és világos színű. A bio minősítésű olajok esetében a vegyi finomítás meg nem engedett eljárás.