Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Termékeinkről

Kedves Vásárlóink, kedves Érdeklődők!

Virtuális polcainkon hidegen sajtolt, natúr növényi olajokat, zsírokat, hidrolátumokat, hatóanyagokat, növényi emulgeátorokat és még sok más olyan alapanyagot találhatnak, melyekkel saját kezűleg minőségi natúrkozmetikumokat állíthatnak elő. Ehhez sok segítséget kapnak a weboldalon. Megtalálhatják az alapanyagok részletes, szakmai igényességgel összeállított leírásait, a kozmetikumok elkészítésének módját, valamint egy egyre bővülő recepttárat is.

A minőség és ártalmatlanság nálunk egy termék belépőkártyája…

Termékpalettánk összeállítását hosszas keresgélés-kutatás, kísérletezés, dokumentumböngészés előzi meg. Csak olyan termékek kerülhetnek kínálatunkba, melyek átmennek a szigorú kettős teszten: a minőség és az ártalmatlanság próbáján. Ezért keresgéltük sokáig a shea vajunkat vagy a növényi olajainkat. Első látásra szimpatikus növényi kivonatok, színezékek vagy „csodahatóanyagok" és a sokak által ismert Testápoló kislexikonban ajánlott alapanyagok egy része is ezért bukott meg az „ártalmatlansági teszten”, sok más fontos alapanyag pedig a minőség tesztjén.

Nem forgalmazunk olyan anyagokat sem, amelyekben nem hiszünk, vagy még nem bizonyosodtunk meg a hasznosságáról, minőségéről vagy ártalmatlanságáról. 

Sok megkeresést kapunk, melyekben a Vásárlók egy-egy alapanyagot keresnek, amelyet különféle receptekben, honlapokon, könyvekben találtak. Ezek egy részét idővel fel szeretnénk venni kínálatunkba, másokat viszont sajnos később sem szeretnénk forgalmazni, mert nem felelnek meg fenti elveinknek. 

Termékpalettánkat úgy állítottuk össze, hogy polcainkon ne sorakozzanak divatos, de felesleges termékek, melyeknek van jobb/olcsóbb/környezetbarátabb/észszerűbb alternatívája. Hisszük, hogy ez a hozzáállás a legjobb mind az Önök pénztárcája, mind a környezetünk védelme szempontjából.

Az átláthatóság szerintünk…

nagyon fontos dolog, ezért termékeink minőségi bizonyítványait külön kérésre vásárlóink rendelkezésére bocsátjuk. A dokumentum igénylés feltételeit itt találhatják meg.

A minőség nálunk nem luxus…

Fontos számunkra, hogy termékeink elérhető áruk révén sokakhoz eljuthassanak, ezért az árképzésnél a lehető legjobb ár-érték arányt célozzuk meg. Ez a nehéz feladat a legjobb beszerzési forrás felkutatásánál kezdődik, és halad a cégköltségek minimalizálásán keresztül egészen a jól átgondolt csomagolásig.

Egy csomagolás nem attól jó, hogy szép és drága, hanem attól, hogy olcsó és környezetbarát…

Natúrkozmetikumot keverni azért is nagyszerű dolog, mert nem terheljük a környezetünket fölösleges szeméttel. Miért csomagolnánk hát agyon alapanyagainkat? A forgalmazott termékek csomagolóanyagait úgy választottuk ki, hogy azok a lehetőségekhez képest a legkisebb terhelést jelentsenek a környezet számára.

Csomagolásaink anyaga nagyrészt üveg és papír. Újrahasznosítható műanyag csomagolóanyagot is használunk, ahol azt a termék jellege megköveteli. Az anyagok a következő két fő csoportba sorolhatók:

• közvetlenül újrafelhasználható csomagolóanyagok (pl. kozmetikai tégelyek, flakonok, barna gyógyszertári üveg)

• szelektív hulladékgyűjtés útján újrahasznosítható csomagolóanyagok (pl. papírtasak, PE tasak, PE flakon, PE doboz).

Lemondunk a drága, tetszetős, külső csomagolásról is. Így Ön is kedvezőbb áron kapja meg a terméket, hisz nem kell fizetnie a csomagolásért, ami úgyis rögtön a szemétbe kerülne.

Beszállítóink csomagolóanyagait a kiszállításnál újrahasznosítjuk. Kartondobozainkat papírból készült ragszalaggal ragasztjuk le, térkitöltőnek perforált térkitöltő kartont használunk, melyet használt kartonból állítunk elő kifejezetten erre a célra vásárolt gépünkkel.

Bio, de nem élelmiszer…

Kínálatunkban külsőleges felhasználású alapanyagok szerepelnek, melyek közül néhányat ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból szerzünk be. Mivel ezek az anyagok nem élelmiszerek, ezért nem esnek az ökológiai termékekről szóló jogszabályok hatálya alá, és így – az egyik hazai minősítő szervezet tájékoztatása szerint – feltüntethető ugyan a termékeken az „ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból” minőségjelző, de nem szerepelhet rajta minősítő szervezet száma. A kínálatunkban szereplő biotermékek minőségi bizonyítványát (rajta az „ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból” minőségjelzővel) természetesen szívesen bocsátjuk kedves vásárlóink rendelkezésére.