Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Orbáncfűolaj, bio

Kiszerelés
50 ml
1.250 Ft (984 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Orbáncfűolaj extra szűz olívaolajban kivonatolva, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
INCI: VIRGIN OLIVE OIL, HYPERICUM PERFORATUM EXTRACT

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 13

Leírás

Orbáncfűolaj extra szűz olívaolajban kivonatolva, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 50 ml-es kiszerelésben. Fényérzékenyítő, a kezelt bőrfelületet óvjuk a közvetlen napsugárzástól!

Hatásai, tulajdonságai:
• sebgyógyító, hámosító
• gyulladáscsökkentő
• antioxidáns
• baktérium- és vírusellenes
• jól tolerálható

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• gyulladásra hajlamos bőr ápolására
• száraz, érzékeny, ekcémára hajlamos bőr ápolására
• idősödő és érett bőr ápolására

• sebgyógyító, hámosító készítményekbe (pl. krémek, kenőcsök, balzsamok)
• csípések, enyhe égések kezelésére
• arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, fluidok, arctisztítók)
• oleogélekbe, olajkeverékekbe (pl. masszázsolajok)
• napozás utáni készítményekbe
• anti-aging kozmetikumokba (pl. szemkörnyékápolók, arcolajok, szérumok)

Feldolgozása:
A zsírfázissal együtt melegíthető.
 
Adagolása: hígítatlanul kisebb bőrfelület kezelésére, emulziós krémekben 10-15%
 
Helyettesíthetősége: Hatásai és a kivonatoláshoz felhasznált olívaolaj tulajdonságai leginkább a körömvirág- és a kamillaolajjal rokoníthatók.
 
INCI: Virgin olive oil, Hypericum Perforatum extract
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 23. -
Igazolt vásárlás
Sebkenőcsben használom főként, de télen a kirepedezésre hajlamos kezemet is szoktam vele ápolni.

Az orbáncfűolaj bemutatása

A közönséges vagy lyukaslevelű orbáncfű (Hypericum perforatum) nevét onnan kapta, hogy levelei a fény felé tartva a bennük levő, és szabad szemmel is jól látható olajjáratoktól pontozottak. Bennük találhatók az orbáncfűolaj aktív hatóanyagai. Ha szétmorzsoljuk a virágokat, vöröses színű, hipericin-tartalmú nedv szivárog belőlük. A legenda szerint Keresztelő Szent János vére ömlött lefejezésekor a sárga virágokba, innen erednek a növény népi nevei: Szent János füve, embervérfű, Szent János virága. A friss virágzatot és a leveleket extra szűz olívaolajban áztatva, úgynevezett macerátumot készítve kapjuk az orbáncfűolajat, amely kenőcsök, krémek alapanyaga vagy hatóanyaga lehet.

Az orbáncfűolajat több évszázada használja eredményesen a népgyógyászat különböző bőrproblémák kezelésére. Kiváló sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális tulajdonságú. Hatásosságát széleskörű klinikai vizsgálatok is igazolják. Jótékony hatásait hasznosíthatjuk csípések, enyhe égések kezelésére szánt készítményekben, illetve hámosító, sebgyógyító krémek, kenőcsök, balzsamok receptúrájában. Ugyanakkor kiváló összetevője lehet a gyulladásra hajlamos, érzékeny bőr ápolására szánt kozmetikumoknak, használatából az idősödő és az érett bőr is profitál.

Ügyeljünk arra, hogy az orbáncfűolaj fényérzékenyítő hatású, érzékeny egyéneknél bőrgyulladást okozhat. Nappali krémekben körültekintéssel ajánlott alkalmazni, a kezelt bőrfelületet óvni kell a közvetlen napfénytől.

Ezt a fényérzékenyítő tulajdonságot használja ki a népgyógyászat, amikor az orbáncfűolajat az ajakherpesz (herpes labialis) kezelésére ajánlja, a napsugárzás hatására keletkező reaktív gyökök ugyanis vírusölő hatásúak. Az orbáncfűolaj sebgyógyító tulajdonsága szintén jótékonyan járulhat hozzá a herpesz gyógyításához. Ilyen irányú felhasználása azonban körültekintést igényel, kerüljük a túlzott közvetlen napsugárzást.

A kivonatoláshoz felhasznált olívaolaj ideális vivőolaj az orbáncfű hatóanyagai számára, mivel magas olajsavtartalma fokozza azok penetrációját a mélyebb bőrrétegek felé. Könnyen és mélyen szívódik fel, ugyanakkor nem túl gyorsan, a bőrfelületen jól oszlatható el, akár masszázsolajokban és egyéb olajkeverékekben is jól alkalmazható.