Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

No-stress Q10 arckrém

Mennyiség: 60 g
Zsírfázis: 20 %
Emulgeátor: Olivem

A bőrfelszíni lipidek folyamatosan ki vannak téve az UV-sugárzásnak, a légszennyezésnek, és a vegyi anyagok káros hatásainak. Q10-tartalmú készítményekkel az oxidatív stressz gyorsan semlegesíthető, így már a húszas éveinktől érdemes őket használni megelőzésként is.

Ennek a könnyű krémnek további hatóanyagai kiegészítik a Q10 antioxidáns hatását és szintén hatékonyan veszik fel a harcot a káros szabadgyökök elleni védekezésben.


Hozzávalók:

Zsírfázis Vízfázis
I. fázis II. fázis III. fázis IV. fázis

2,4 g jojobaolaj

4,8 g argánolaj

1 g sárgabarackmag-olaj

1 g szkvalán

3 g Olivem

 

 0,2 g Koenzim Q10 por

0,6 g StoppOx Emulsion

2,4 g glicerin

1 késhegynyi nagymolekulájú hialuronsav

1 késhegynyi kismolekulájú hialuronsav

2 g zöldteakivonat

2 g ázsiai gázlókivonat

40 g narancsvirágvíz

0,6 g Panthenol 75%

12 csepp Rokonsal tartósítószer

Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen 30+ argánkrém nappalratiszták (lásd: Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
  3. A III. fázisból a glicerint mérjük egy száraz főzőpohárba, majd adjuk hozzá a hialuronsavakat és keverjük el csomómentesen, amíg homogén anyagot nem kapunk. Ekkor kis adagokban adjuk hozzá a kivonatokat, majd a narancsvirágvizet és alaposan keverjük el.
  4. A Koenzim Q10 port mérjük kis üvegtálkába, a StoppOx Emulsiont készítsük ki.
  5. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen elolvad. Ekkor vegyük ki a poharakat a vízfürdőből.
  6. A zsírfázishoz adjuk hozzá a II. fázis alapanyagait. A Koenzim Q10 port spatulával felolvadásig alaposan keverjük el. Mérjük hozzá a StoppOx Emulsiont is (a mérlegre valamilyen hőszigetelő lapot, pl. poháralátétet téve) és keverjük bele. Vigyázzunk, hogy ne hűljön vissza a zsírfázis. Ha nem dolgoztunk elég gyorsan, akkor inkább tegyük vissza a poharakat a forró vízfürdőbe egy fél percre (már nem a tűzön).
  7. A két fázist most emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba és a kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig keverjük az emulziót, míg homogén és hab nélküli lesz. Utána alacsonyabb fokozaton keverjük tovább.
  8. Ha az emulzió kézmelegre hűlt, egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a IV. fázis alapanyagait.
  9. Az elkészült krémet tégelybe vagy adagolóba töltjük és feliratozzuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás