Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Rozmaringos hajbalzsam

Mennyiség: 218 g
Emulgens: Condimuls

Ez a könnyen és gyorsan elkészíthető, krémes hajbalzsam különleges, speciálisan erre a célra összeállított kondícionáló balzsamalappal készül, amely a széles körben kedvelt BTMS kondicionálóval ellentétben környezetbarát és natúrkozmetikumokban használható alternatíva. Már az első használat során intenzíven és látványosan ápolja a hajat. Javítja a nedves és a száraz fésülhetőséget, növeli a hajtérfogatot, védi a hajszálakat a töredezettségtől és fényes, egészséges kinézetet kölcsönöz a frizurának.


Rozmaringos hajbalzsam

Hozzávalók:

I. fázis
• 28 g Condimuls hajbalzsamalap
• 8 g brokkolimagolaj

II. fázis
• 180 g desztillált víz

III. fázis
• 2 g Rokonsal BSB-N
• 3 csepp tejsav
• 20 csepp rozmaring illóolaj
• 10 csepp citrom illóolaj

Elkészítés:

1. A hőálló üvegpoharak és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lsd. Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
2. Az I. fázis alapanyagait mérjük bele egy főzőpohárba. A vizet mérjük egy másik főzőpohárba.
3. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén nem lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen el nem olvad. A zsírfázis ideális hőmérsékletét (75-85 ºC) hőmérővel ellenőrizhetjük.
4. Húzzuk le a lábost a tűzről. Ezután emulgeáljunk oly módon, hogy a vizes fázist öntsük a zsíros fázishoz és a főzőpoharat a vízfürdőben hagyva keverjük addig, amíg az emulzió homogén nem lesz. Ekkor kivehetjük a poharat a vízfürdőből. A hűlés első szakaszában elég az emulziót csak át-átkeverni, de az intenzív sűrűsödés idején (kb. 30-40ºC) keverjük folyamatosan.
5. A III. fázis anyagait egyesével keverjük a már szobahőmérsékletűre hűlt emulzióba.
6. Az elkészült balzsamot töltsük 200 ml-es tégelybe és feliratozzuk.

Használat:

Hajmosás után oszlassuk el a hajon, hagyjuk hatni pár percig, majd alaposan öblítsük le.


Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás