Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

„Zöld agyag-citromfű” arclemosógél zsíros (pattanásos) bőrre

Mennyiség: 100 g
Mosóaktív hányad: 4%
Zsírfázis: 1 %
Tenzid: Lamesoft

A citromfű erőteljes fertőtlenítő illóolaját is tartalmazó, friss illatú citromfűvíz adja az alapját ennek a zsíros bőr igényei szerint tervezett arctisztító gélnek. A hatékony, mégis kíméletes cukortenzid lemosó hatását zöld agyaggal kombináltuk, amelynek tisztító, méregtelenítő, összehúzó tulajdonsága évszázadok óta ismert. Arctisztításkor a zöld agyag kíméletes hámlasztó hatása is érvényesül, csökkentve a pórusok eltömődésének és gyulladásának valószínűségét. Ebben a receptben az eltávolított felesleges faggyú helyett a bőrt gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató, hámlást segítő sáfrányos szekliceolajjal tápláljuk.


„Zöld agyag-citromfű” arclemosógél zsíros (pattanásos) bőrre

Hozzávalók:

I. fázis
77 g citromfűvíz
11 g Lamesoft
7 g zöld agyag
0,8 g xantán gélképző

II.fázis
1 g sáfrányos szekliceolaj

III.fázis
3 g Leucidal tartósítószer

Elkészítés:

1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd: Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat.
2. Egy főzőpohárba mérjük ki a citromfűvizet, egy-egy külön tálkába pedig az agyagot és a xantánt.
3. A citromfűvizet melegítsük kb. 50-60 ºC-ra, és oldjuk fel benne először a tenzidet, majd az agyagot. Ezután a xantánt kis részletekben, óvatosan beleszórva intenzív keveréssel gélesítsük a vízfázist.
4. A kész gélbe alaposan keverjük bele az olajat, majd a tartósítószert.
5. Az elkészült arclemosót töltsük flakonba és feliratozzuk.

TIPP:

A szekliceolaj helyett ebben a receptben használhatunk körömvirág- vagy kamillaolajat.


Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás