Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Hamameliszvíz, bio

Kiszerelés
1.180 Ft (929 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Bio hamameliszvíz. A csodamogyoró, más néven varázsmogyoró (Hamamelis virginiana L.) leveles gallyainak vízgőzdesztillálásából nyert hidrolátum, virágvíz. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
INCI: HAMAMELIS VIRGINIANA WATER DEHYDROACETIC ACID, BENZYL ALCOHOL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 12

Leírás

bioBio hamameliszvíz. A csodamogyoró, más néven varázsmogyoró (Hamamelis virginiana L.) leveles gallyainak vízgőzdesztillálásából nyert hidrolátum, virágvíz. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 0,6 % tartósítószerrel (benzil-alkohol, dehidroecetsav) stabilizálva.

Fizikai jellemzői: Jellegzetes, enyhén fás illatú, semleges vagy gyengén savas kémhatású, halványsárga folyadék.

Főbb összetevői: 0,09 % illóolaj, flavonoidok, szerves savak, keserűanyagok

Felhasználási javaslat:
• bőrnyugtató, irritációt gátló borogatásokba, testpermetekbe, hidrogélekbe
• naptejek, napozás utáni készítmények vizes fázisába
• kiütések, csípések kezelésére
• kisebb sérülések, horzsolások kezelésésre
• a bőr és a nyálkahártyák enyhe gyulladásainak kezelésére
• gyulladásra hajlamos, érzékeny bőr ápolására
• aranyér elleni krémekbe, ülőfürdőbe
• nyugtató szemborogatásnak, gyulladás és szemszárazság enyhítésére
• dezodorokba
• gyulladáscsökkentő szájvizekbe
• borotválkozás utáni arcvizekbe

Hatásai:
• bőrnyugtató, csökkenti az irritációt, bőrpírt, viszketést
• gyulladáscsökkentő
• fájdalomcsillapító
• antibakteriális
• antioxidáns
• enyhe összehúzó és vérzéscsillapító
 
Feldolgozása: Önmagában vagy vízzel higítva, illetve más virágvizekkel kombinálva borogatásként, testpermetként, arcvizek komponenseként használhatjuk. Krémekben, kenőcsökben, lotionokban, hidrogélekben részben vagy egészében a vizes fázist alkothatja. Vízzel, alkohollal, glicerinnel elegyíthető. A vizes fázissal melegíthető.

Adagolása: Borogatásokban önmagában vagy vízzel harmadrészére higítva, szemborogatásra 10 %; aranyér elleni krémekbe 15-25 %; naptejekbe, napozás utáni készíményekbe 10 %.
 
INCI: Hamamelis virginiana water, dehydroacetic acid, benzyl alcohol.
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

A hidrolátumok, más néven virágvizek, az illóolajtartalmú növényi részek (virágok, leveles hajtások, kérgek) vízgőzdesztillálásakor visszamaradó vizes kivonatok. Előállításuk módjától függően részben vagy egészében tartalmazzák a növény illóolaját, valamint vízoldékony és egyben illékony hatóanyagait. A virágvizekben a gyógynövény tulajdonságai tükröződnek. Aromaterápiás hatásait gazdagítják az értékes vízoldékony komponensek, melyek – szemben a frissen készítendő és gyorsan romló vizes kivonatokkal (teák, főzetek) – a hidrolátumokban hosszabb eltarthatóságot nyernek, illetve (pl. testpermetek, borogatások formájában) azonnal felhasználhatók. Mivel az illóolajtartalom önmagában nem mindig elegendő a vizes oldat tartósítására, a friss desztillátumokat a gyógyszerkönyvek előírásainak megfelelően 15-20% alkohollal keverik, vagy a natúrkozmetikumok készítéséhez engedélyezett tartósítószerekkel konzerválják.

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 23. -
Fantasztikus termék

A hamameliszvíz bemutatása

Hamamelisz A csodamogyoró, másnéven varázsmogyoró (Hamamelis virginiana) Észak-Amerikában és Kanadában őshonos cserjefajta. Nyáron gyűjtött leveles ágvégeinek vízgőzdesztillálásával nyerjük a hamameliszvizet. Jellegzetes, enyhén fás illatú, semleges vagy gyengén savas kémhatású, színtelen folyadék. A virágvíz az összes illóolajat tartalmazza, emellett szerves savakat és flavonoidokat. A csodamogyoró kérge ugyan gazdag cseranyagokban, de ezek a nagy molekulájú, nem illékony tanninok a desztilláláskor nem jutnak át a virágvízbe. Feldúsulnak viszont egyszerű vizes vagy alkoholos kivonatokban (tinktúra), melyeknek barnás színét adják.
A csodamogyoróvíz gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, irritációt csökkentő, antioxidáns, enyhe fertőtlenítő és érösszehúzó hatásaiért tehát elsősorban flavonoid- (kvercetin-, kempferol-, miricetin-glikozidok, katechinek) és illóolaj- (terpenoidok és fenilpropanoidok), valamint szerves savkomponensei (hidroxi-fahéjsav, kávésav, klorogénsav, galluszsav, oxálsav) a felelősek.
Ezen tulajdonságainak köszönhetően a hamameliszvíz eredményesen alkalmazható a bőr és a nyálkahártyák enyhe gyulladásainak, irritációinak (sérülések, kiütések, csípések) kezelésére, borotválkozás utáni arcvizekbe, gyulladáscsökkentő szájvizekbe. Igazoltan eredményesen alkalmazható az aranyeres panaszok és a napégés okozta tünetek enyhítésére. Ilyenkor használhatjuk önmagában vagy más virágvizekkel kombinációban borogatásként, testpermetként, készíthetünk belőle emulziós krémet, hidrogélt.