Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Indiai citromfű illóolaj, bio, 100 %‑os tisztaságú

Kiszerelés
9.600 Ft (7.559 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Indiai citromfű (Kelet-indiai citromfű) illóolaj, bio, 100 %-os tisztaságú. Többféle kiszerelésben kapható.
INCI: CYMBOPOGON FLEXUOSUS LEAF OIL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 96

Leírás

Indiai citromfű (Kelet-indiai citromfű) illóolaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból, 100 %-os tisztaságú.

A Cosmio 100 %-os tisztaságú, kizárólag a növényből kinyert, hígítatlan, módosítás nélküli illóolajai magas minőségű, bevizsgált kozmetikai alapanyagok. Kérjük, hogy alkalmazás előtt figyelmesen olvassa el az adott olaj leírását, illetve az általános tudnivalókat.

Botanikai név: Cymbopogon flexuosus
Illatjegy: Fej illat
Kinyerési eljárás: növény föld feletti részének vízgőz desztillációja, 100 %-os tisztaságú 
Származás: India
Csomagolás: gyermekbiztos kupakkal ellátott fényvédős üveg, papírzacskó
 
Hatásai:
Külsőleg hígítva

● frissítő,
● értágító,
● vérkeringést fokozó,
● rovarűző,
● szagtalanító,
● belélegezve frissítő, koncentrációt elősegítő.
 
Felhasználási terület:
● rovarűző kenőcsök,
● értágító készítmények,
● frissítő kozmetikumok,
● cellulit készítmények.
 
Ellenjavallat: egyéni érzékenység, alacsony vérnyomás, várandósság, szoptatás. Nagy mennyiségben fejfájást, rosszullétet okozhat.
 
Főbb alkotóelemek: citrál (geraniál + nerál).
 
Lehetséges allergén alkotóelemek: citrál, limonén, linalol.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK AZ ILLÓOLAJOKKAL KAPCSOLATBAN:
A fenti felhasználási lehetőségek bemutatása nem helyettesíti képzett aromaterapeuta útmutatását. Várandósság, szoptatás, kisgyermekeknél történő alkalmazás, illetve bármilyen egészségügyi probléma fennállása esetén történő alkalmazás előtt mindig kérje ki képzett aromaterapeuta tanácsát.
Allergiateszt: Az illóolajok olyan alkotóelemeket tartalmaznak, amelyek egyes személyeknél érzékenységet válthatnak ki. Ha már bebizonyosodott, hogy Ön az illóolaj valamely alkotóelemére allergiás, akkor ne használja azt az illóolajat (lásd az egyes olajok alkotóelemeit, potenciális allergénjeit). Az illóolajok alkalmazása előtt végezzen allergiatesztet. Ehhez egy mokkáskanál (2,5 ml) semleges növényi olajban (pl. jojoba vagy mandula) keverjen el egy csepp illóolajat és ebből a keverékből kenjen a könyökhajlat belső felére, és fedje le egy sebtapasszal 24 órára. Az adott illóolajat csak akkor alkalmazza, ha a teszt során nem tapasztalt érzékenységet (pl.kipirosodás, égő érzés, viszketés).
Az illóolajok vízben nem, csak olajokban, zsírokban vagy alkoholban oldódnak. Kozmetikum készítésekor az illóolajat a kész, lehűlt készítménybe keverjük üveg vagy porcelán eszközzel. Fürdővízhez csak tejben oldva adjuk!
Tárolás: Az üvegcséket használat után szorosan zárjuk le és tároljuk hűvös, fénytől védett helyen. Gyermekek elől gondosan zárjuk el!

FIGYELMEZTETÉS:
Az illóolajok rendkívül koncentrált, töményen általában irritatív anyagok, melyek használata nagy körültekintést igényel. Hígítatlanul ne használjuk őket, csak ha a tájékoztató ezt kifejezetten megengedi, akkor is csak pontszerű felületen (pl. csípésekre, pattanásokra). Az illóolajoknak kizárólag külsőleges felhasználása ajánlott. Az illóolajok gyúlékony anyagok. Az aromalámpát, párologtatót soha ne hagyjuk felügyelet nélkül! A hígítatlan anyag intenzív belélegzése esetén menjünk szabad levegőre, illetve panasz esetén keressük fel az orvost. Ha a hígítatlan anyag a bőrre kerül, bő vízzel és szappannal azonnal mossuk le. Szembe kerülés esetén a nyitott szemet több percig öblítsük bő vízzel (ha van kontaktlencse, távolítsuk el), majd keressük fel az orvost. Lenyelés esetén, vagy ha az anyag a légutakba került, azonnal hívjunk orvost, vagy hívjuk a Toxikológiai Szolgálatot (0680-201199).
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.