Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Mangóvaj, bio

Kiszerelés
1.250 Ft (984 Ft + ÁFA)

Finomított mangóvaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. A mangógyümölcs magjaiból préseléssel, majd fizikai finomítással előállított, 100 %-os tisztaságú, élelmiszer-minőségű növényi vaj.
A mangóvaj átlagos sűrűsége 0,9 g/cm³, ezért 50 g mangóvaj térfogata 55 ml.
INCI: MANGIFERA INDICA SEED BUTTER

Elérhetőség: Szállítás alatt
Szerezhető hűségpontok: 13

Leírás

bioFinomított mangóvaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. A mangógyümölcs magjaiból préseléssel, majd fizikai finomítással előállított, 100 %-os tisztaságú, élelmiszer-minőségű növényi vaj.

Fizikai jellemzői: Fehér vagy halványsárga színű, enyhe illatú, vaj állagú anyag, amely a bőrrel érintkezve olvadni kezd.

Főbb összetevői: 35-47 % sztearinsav, 34-48 % olajsav, 2-18 % palmitinsav, 2-9 % linolsav, 1-7 % arachinsav

Hatásai, tulajdonságai:
• bőrpuhító, emolliens
• tápláló, visszazsírozó
• hidratáló
• bőrnyugtató, irritációt gátló
• konzisztencianövelő
• oxidációs szempontból stabil
• nem fényérzékenyítő
• a sheavajnál, kakaóvajnál finomabb bevonatot képez a bőrön, „könnyebb” bőrérzet
• zsíros bőrön komedogén lehet

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• száraz, viszkető, irritált, érzékeny vagy idősödő bőr ápolására
• krémekbe, kenőcsökbe (pl. testápoló, kézkrém, arckrém)
• vízmentes készítményekbe (pl. masszázstömb, testvaj, fürdőpralinék)
• napvédő készítményekbe stabil alapolajként (pl. naptej, napkrém, napvédő oleogél)
• hajápoló kozmetikumokba (hajkúra, hajpakolás)
• rúzsokba, ajakápolókba
• szappankészítéshez

Feldolgozása: A vízfürdőből kivett homogén zsírfázisban olvasszuk fel. Olvadáspont-tartomány: 31-37 ºC.

Helyettesíthetősége: Jó helyettesítője a hasonlóan tápláló, de erőteljesebben visszazsírozó érzetű sheavaj vagy kakaóvaj. A mangóvaj konzisztencianövelő hatása erősségében a kakaóvajé és a sheavajé között van.  

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: A száraz, irritált bőr ápolásában a bőr teljes zsírsavszükségletének kielégítésére bátran kombinálhatjuk palmitoleinsavban, linolsavban és olajsavban gazdag olajokkal. Többek közt keverhetjük a palmitoleinforrás avokádó- vagy makadámiadió-olajjal, linolsavban gazdag szőlőmagolajjal vagy napraforgóolajban kivonatolt körömvirágolajjal, γ-linolénsavat tartalmazó ligetszépeolajjal, magas olajsavtartalmú mandula-, sárgabarackmag vagy szilvamagolajjal, illetve linolsavat és olajsavat egyaránt tartalmazó argán- vagy szezámolajjal.

INCI: Mangifera indica seed butter
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A mangóvaj bemutatása

MangóA mangóvaj a mangófa (Mangifera indica) ismert, ehető termésének magjából préseléssel nyert vaj állagú anyag, melyet fizikai módszerekkel tisztítanak, finomítanak. A finomítatlan, nyers mangóvaj nehezen tartható el, mert nagy mennyiségben tartalmaz szabad zsírsavakat, amelyek állás során könnyen kellemetlen szagú fermentált melléktermékké alakulnak. A fizikai finomításnak köszönhetően csökken a szabad zsírsavak mennyisége, a finomított vaj megőrzi enyhe, gyümölcsös illatát.

A mangóvaj a bőr számára fontos építőkövekben (sztearinsavban, olajsavban, palmitinsavban) gazdag, tápláló, visszazsírozó, bőrpuhító, hidratáló, bőrnyugtató hatású összetevő. Különösen alkalmas a száraz, irritációra hajlamos bőr ápolására, hiszen a bőr védő barrier-rétegét erősítve hozzájárul a nedvességtartalom megőrzéséhez, és akadályozza az irritációt, gyulladást kiváltó anyagok bejutását. A kakaóvajnál és a sheavajnál „könnyebb” vaj, kevésbé hagy zsíros érzetet a bőrfelszínen. Filmképző hatása ugyan kevésbé kifejezett, de zsíros bőrön a mangóvaj is eltömítheti a pórusokat, komedogén lehet.

Konzisztencianövelő tulajdonságú, sűrűséget és szilárdságot ad a vele készült kozmetikumoknak. Tápláló összetevője lehet többek közt krémeknek, kenőcsöknek, lotionoknak. A vízmentes balzsamoknak, masszázstömböknek, testvajaknak, fürdőpralinéknak a megfelelő szilárdság mellett könnyű olvadást is biztosít. Rúzsokban, szájfényekben, hajkúrákban táplál és szilárdít, ugyanakkor növeli a kozmetikumok fényét. Szappankészítésnél szilárdítja a szappant és stabilizálja a habot. Szilárdító, konzisztencianövelő hatása a sheavajnál nagyobb, a kakaóvajnál kisebb, ezt figyelembe kell venni a receptek tervezésénél, átalakításánál.

Feldolgozása hasonlít a többi növényi vajéra: soha ne melegítsük közvetlenül, csak vízfürdőben és ha módunkban áll, a már homogén, vízfürdőből kivett zsírfázisban olvasszuk fel.

A mangóvaj nagy oxidációs stabilitással rendelkezik, jól eltartható, nehezen avasodik. Nem fényérzékenyítő, nappali kozmetikumokban és fényvédő-készítményekben is biztonsággal alkalmazható.